SJU KONSERTER

UNDER FYRA DAGAR

Halmstad fredag-söndag 22-24 april    |   Falkenberg torsdag 28 april

Låt dig svepas med av musiken under några vårliga dagar i Halmstad och Falkenberg, när Tommie Haglundfestivalen äntligen återkommer.
Med sydamerikanskt besök av Orquesta Filarmonica de Bogotá och några av vår tids skickligaste sång- och instrumentalsolister, vågar vi utlova musik i världsklass. Till detta kommer workshops för Hallands unga musiker, panelsamtal och släpp av boken ”Ögonblickets oändlighet”, om Tommie Haglunds liv och verk.

Konsertprogrammet för dagarna spänner över flera seklers musik utöver Tommie Haglunds egen. Mozart, Rameau och Delius har tillsammans med andra influerat Tommie Haglund genom livet. Några av deras verk hör vi framföras av såväl våra internationella gäster som lokala musiker och kör. Dessutom uruppförs ’Making Something out of Nothing’ – ett unikt, gränsöverskridande samarbete mellan Per Gessle och Tommie Haglund.

I fyra panelsamtal inbjuds bl a till att dela tankar om att lyssna till klassisk musik när man inte är van vid det, om kulturen som Guds arena och om att i musiken mötas över gränserna.

Unga musiker från Sturegymnasiet och Kulturskolan i Halmstad inbjuds att delta i workshops med våra gästande musiker från när och fjärran. Utöver det, bidrar Sturegymnasiets filmelever med sitt kunnande och dokumenterar festivalen, medan eleverna på hotell- och turismprogrammet tar hand om guidningen av våra gäster.

Tommie Haglund festival är ett samarbete mellan Halmstads kommun, Region Halland, Svenska kyrkan i Halmstads församling och Sensus, med bidrag från Delius Trust (Storbritannien) samt Hallands näringsliv.

MUSIKUPPLEVELSER FÖR ALLA

”Vi vill se mer musikevenemang i Halmstad och med Tommie Haglund Festival hoppas vi väcka en nyfikenhet hos Halmstadborna. ”

Detta är tredje upplagan av Tommie Haglund Festival.

Hur väcktes idén om en festival med klassisk musik i Halmstad?
Projektledare Anders Wilhelmsson och konstnärlig ledare Joachim Gustafsson, bjuder på  bakgrundsfakta, tankar och idéer.

KONSERTERNA HÅLLS PÅ TRE OLIKA PLATSER I HALMSTAD

Kulturhuset Najaden

Fiskaregatan 21
Hitta hit

S:t Nikolai kyrka

Halmstad Slott

I FALKENBERG

Falkhallen

Nyhems plan 1
Hitta hit

KONSERTER ARRANGERAS OCKSÅ I MALMÖ & LINKÖPING

Mer info här

Orkesterverk av Delius

Under varje festival framförs ett orkesterverk av den engelske tonsättaren Frederick Delius (1862–1934). – En av Haglunds favoriter.

Läs mer om Delius här

Bild: Delius Trust, London