Hela vägen från Bogotá i Colombia kommer gästande Orquesta Filarmónica de Bogotá till Sverige i april. Orkestern räknas som en av Sydamerikas främsta orkestrar och dirigeras av svenske Joachim Gustafsson, orkesterns chefsdirigent sedan 2021.

Främst är de kontrakterade för Tommie Haglund Festival i Halmstad där de kommer framföra ett flertal konserter.
I Malmö och i Linköping ges ett unikt tillfälle att få ta del av en konsert med ett mycket varierat program.  Musik från Colombia, ny musik signerad Tommie Haglund och Per Gessle samt en av Mozarts mest kända pianokonserter är några av punkterna. Konserten avslutas med en storslagen Symfoni, uruppförd i Stockholm 2019, av tidigare nämnda Tommie Haglund.

Medverkande som solist i Malmö är Emmi Christensson har stått på många stora scener med roller inom musikalgenren. Emmi har gjort huvudroller i flera ikoniska musikaler såsom Maria i West side story, Liesl i Sound of music och flera uppsättningar som Cosette i ”Les Misérables” i såväl Sverige som Norge. Under åren har tv-publiken lärt känna Emmi i program som ”Så ska det låta”, ”Allsång på Skansen”, ”Doobidoo” och”Moraeus med mera”.

 

Malmö Live Konserthus, 25 april

Medverkande:
Orquesta Filarmónica de Bogotá med dirigent Joachim Gustafsson
Emmi Christensson, solist
Marcos Madrigal. Piano

Läs mer och boka

 

Linköping konsert & kongress, 27 april

Medverkande:
Orquesta Filarmónica de Bogotá med dirigent Joachim Gustafsson
Santiago Cañón-Valencia, cello

Läs mer och boka